شماره: 1095

جمله کلیدی از همون چیزی که داریم بهترین استفاده رو بکنیم و لذت ببریم

موضوع اجتماعی: مدیریت مالی

موضوع روحانی: تفکر کتاب مقدس در مورد پول

تگ: درآمد زایی/ مدیریت/ سرمایه گذاری/ بودجه

آیات:۱ تیموتائوس ۶: ۶-۱۰

(اعمال 2 –44/47/ اعمال 11 آیه 27 تا 30/ 2 قرنتیان آیه 1 تا 5/ امثال 10 آیه 4

نویسنده: نازنین

گویندگان: نازنین/ مژگان

 

نازنین:

 سلام مژگان جان/ حالت چطوره عزیزم؟ همه چی رو به راهه؟

مژگان:

سلام عزیزم، ممنون، خوبم/. وقت یکم فکرم مشغوله و نگرانم/با این وضعیت اقتصادی و خرج و مخارج/ خونه/ قبضها/ مدرسه بچه ها و چیزایی که نیاز دارن –

نازنین:

 دقیقاً می‌دونم چی میگی. من با این حالی که بچه ندارم /تو شرایط و خرج های امروز  کم میارم/ و هر ماه تا موقع پرداخت همه چی/ نگرانم و استرس دارم. میرسونم؟ نمیرسونم/پقدر باید کار کنم؟شاید باید امروز در مورد چگونگی مدیریت بهتر پول‌مون صحبت کنیم؟

مژگان:

 ایده‌ی عالیه! مطمئنم که اگه با هم فکرامونو رو هم بذاریم یه راه خوب پیدا میکنیم!

نازنین:

 سلام دوست من. حالت چطوره؟ من نازنین هستم، با دوست و همکار عزیزم مژگان یه بار دیگه با شما در برنامه زنان امید هستیم.

مژگان:

منم سلام میکنم خدمت شما شنوندگان عزیز و دوست داشتنی.. دوستان شما چی؟ آیا اغلب نگران پول و شرایط مالی هستید؟ دنبال یه راه حل مناسب برای مدیریت بهتر پولتون میگردید  ؟ امروزه میخوایم درباره نحوه استفاده بهتر از پولامون صحبت کنیم!

نازنین:

می‌دونید، من یاد گرفته‌ام که وقتی پولی از خرید چیزهایی که به آن‌ها نیاز داریم مثل غذا و لباس باقی می‌مونه، یا موفق به پس‌انداز کردن مقداری لز پول‌مون میشیم، باید سعی کنیم آن پول‌ برامون کار کنه.

مژگان:

 منظورت مثل کاریه مثل کاری که من با خرید  اون عروسکای چوبی کردم؟  اونا رو به یه قیمت خوب خریدم و با چند تا رنگ ساده رنگشون کرده ام/ حتی دخترم حیلی دوسشون داشت و یکیشو برداشت/ بعدش بیشتر از اون قیمت که خریده بودم فروختمشون/ کلی مشتری پیدا کرد /خب البته همیشه امکان‌پذیر نیست، اما اگر می‌تونید، باید چیزی بخرید که برای شما کار کنه و برای شما درآمد زا باشه.

نازنین:

به نظرم این کار نمونه‌ی خوبی از سرمایه‌گذاریه. یا  شخصی که پول بیشتری داره ممکنه سهام بخره و سرمایه گذاری کنه/ مثلا مامان من که بعد اون همه سال کار کردن بازنشسته شد/ واقعا براش سخت بود که بیشتر زمانشو تو خونه باشه و فقط کارای خونه رو انجام بده/ خب میدونی دیگه قدیما بیشتر دخترا رو میفرستادن کلاس بافتنی/گلدوزی/ خیاطی یا حتی قالی بافی/ که به نظرم کار عالی میکردن/ از اونجایی که مامان منم از بچگی رفته کلاس بافتنی و خیاطی /کارش عالیه و همیشه واسه من و سودا خواهرم لباس میدوزه و زمستونا کلی کلاه و شال گردنای خاص و رنگی رنگی میباره /پس تصمیم گرفت که چند جلسه کلاس بره و خودشو آپدیت کنه/ الان با یکی از دوستاش که مزون لباس داره مشغوله یه منبع درآمد دیگه شده براش و کلیم تو روحیه اش تاثیر مثبت گذاشته.

مژگان:

چقدر عالی! آره واقعا چقدر کار عاقلانه و خوبی میکردن پدر مادرا/یاد گرفتن همیشه خوب و یه جایی به کار آدم میاد/ پس خردمندانه ست که از این مهارتا به خوبی استفاده کنن. اما میدونی نازنین بعضی وقتا پول کافی برای خرید وسایل اولیه نیست.ر  قیمت چرخ خیاطی بالاتر از از توانایی مالی آنها باشه/ میدونی که اوضاع چجوریه تو ایران؟ قدرت خرید مردم خیلی کم شده.

نازنین:

درسته. اما تو بعضی از بانک‌ها یا صندوقای قرض الحسنه هستن که وام‌های کوچک و با بهره کم میدن  برای کمک به شروع یک کسب‌وکار کوچیک – وقتیم پول رو بازپرداخت می‌کنید، از آن برای کمک به شخص دیگه استفاده می‌شه.

 

مژگان: ا ایده ی خوبی به نظر می‌رسه. اما اول باید به دقت در مورد آن فکر کنید و برنامه‌ریزی خوبی داشته باشید. گرفتن وام یک موضوع جدیه. نمی‌توانید پول وام رو صرف خرید غذا یا چیزهای دیگه ای کنید که تمام می‌شن. این هدف نیست. هدف سرمایه‌گذاری است

یکی از راه هایی که واقعا بهمون کممک میکنه صندوق خانوادگی یا فامیله/ خانوما خیلی بهتراین صنوقارو میشناسن و بیشتر شرکت میکنن/واقعا تو روزایی که انتظارشو نداشتیم کمکمون کرده/گر هنوز عضو یکی از این صندوق‌ها نیستید پیشنهاد می کنیم خودتان بانی تشکیل یه صندوق خانوادگی و فامیلی باشید. یکی از مزایای این صندوق‌ها اینه که که می‌تونید با پس اندازهای کوچیک کارهای بزرگی انجام دهید و به عنوان یک وام بدون ضامن و فوری به آن نگاه کنید/.

 

نازنین:

واقعا خوبه/از آنجا که اعضای صندوق‌های قرض الحسنه خانوادگی معمولا اعضای یک خانواده، دوست و فامیل هستن درک بالایی از شرایط همدیگه دارن/ اگر برای هرکدوم از اعضای صندوق یک بحران مالی بوجود بیاد قطعا اونواولویت قرار میدن و وام به اون تعلق می‌گیره. تازه دیگه نیازیم به قرض گرفتن از افراد نا مناسب و یا طی کردن پروسه طولانی وامهای بانکی نیست/.

 

نازنین: و شاید بهتر باشه که در صورت امکان، در مورد همه چیز با خانواده‌تان صحبت کنید. آن‌ها ممکن بتونن به شما در این مورد ایده‌های خوبی بدن/ . شاید حتی بتونن به شما پول قرض بده. یا، به جای گرفتن وام، ممکن هر هفته مقدار کمی پس‌انداز کنید و پس از چند ماه شاید پول کافی برای خرید چیزی میخواید یا شروع سرمایه‌گذاری خودتون داشته باشید

 

مژگان: حتما که امکان‌پذیره البته اگه به خوبی برنامه‌ریزی کنید. همه ما باید بپذیریم که گاهی اوقات پول خودمونو صرف چیزهایی می‌کنیم که واقعا بهشون احتیاج نداریم و صرفا برای اینکه خوشمون اومده یا تخفیف داره میخریمش

 

نازنین: و اینجاست که داشتن یک بودجه مفیده. بودجه یک برنامه پولیه. شما با محاسبه پولی که فکر می‌کنید می‌تونید تو هر هفته به دست بیارید شروع می‌کنید. اگر شغل ثابتی داشته باشین  این کار آسون تره ،اگر هر هفته درآمد شما روزانه یا هفتگی باشه کمی مشکل اما امکان پذیره ممکن است ؛ می‌تونید سعی کنید میانگین درآمدهای خود را پیدا کنید. برای این کار باید به ۱۰ هفته گذشته نگاه کنید و درآمد به دست آوردتون و جمع کنید.بعد این درآمد کلی رو به ۱۰ تقسیم کنید، تعداد هفته‌ها/و این به شما یک ایده از مقدار پولی که معمولاً هر هفته برای خرج کردن دارید می‌ده.

 

مژگان: به آن ۱۰ هفته نگاه کنید و ببینید چه مقدار پول رو صرف چیزهای ضروری و قبوضی که باید پرداخت می‌کردید/کردید//. باز هم، می‌تونید میانگین آن رو حساب کنید – همه پولی که برای این چیزهای ضروری خرج کرد‌ید رو جمع کنید و کل آن را تقسیم بر ۱۰ کنید. این به شما یک ایده از هزینه‌های هفتگی شما می‌ده. می‌تونید ببینید که معمولا

ً چقدر برای غذا، قبوض یا لباس وغیره خرج می‌کنید.

 

نازنین: امیدوارم درآمد شما بیشتر از هزینه‌هاتون باشه! اگر هزینه‌های شما بیشتر باشه، دچار بدهی خواهید شد. بنابراین ممکنه نیاز باشه به هزینه‌های خودتون نگاه کنید و ببینید آیا چیزی وجود داره که واقعاً به آن نیاز ندارید. شاید براتون از خرجشون بیشتره

 

مژگان: فکر می‌کنم گاهی اوقات همه ما پولو هدر می‌دیم. گاهی افراد پول خرج می‌کنند چون فکر می‌کنن که فقیر هستن و حسادت به افرادی که پول زیادی دارن آسونه. پس وقتی که یکم پول بیشتری میاد دستشون اونو خرج می‌کنن تا احساس ثروتمندی کنن – حتی اگر فقط برای یک لحظه باشه یا میگن ما که نداریم این پولم نداشته باشیم اتفاقی نمی افته.

 

نازنین:

 دقیقا، این یه مشکل کاملا رایج  قابل لمس!  همه ما گاهی به یک تفریح کوچک نیاز داریم.  اما نیاز داریم بدونیم که چطور میشه از همون چیزی که داریم بهترین استفاده رو بکنیم و لذت ببریم//لازم نیست به این نگاه کنیم که افراد ثروتمند چطور وقت خودشونو میگذرونن //اما نیازه که بفهمیم افرادی، برخی با پول کم و برخی با بیشتر، اغلب به طور نادرست پول خوشونو خرج میکنن/ مهم اینه که شما امیدی داشته باشید که بتونید از چرخه فقر خارج بشید  و کمی بیشتر پول به دست بیارید و براش برنامه ریزی کنید! اگر راهی برای پس‌انداز کردن  پولی که به دست میارید پیدا کنید، می‌تونید عادت‌های خرج کردن خودتونم  تغییر بدید. بودجه‌بندی می‌تونه تو این زمینه کمک زیادی کنه.

 

مژگان:

خوب، درآمد و هزینه‌های خودمونو محاسبه کردیم – حالا مرحله بعدی برنامه‌ریزی برای تعیین اولویت‌های هزینه هامونه .هر هفته پولی رو که برای چیزهای اولیه و اساسی نیاز دارید مثل غذا و مسکن، قبوض منظم و بازپرداخت بدهی‌هاتون کنار بذارید. سعی کنید در  اسرع وقت بدهی‌ها بدید، به ویژه اگر برای وامتون بهره و سود هم پرداخت میکنید

نازنین:

مادربزرگ من یه کیف داشت که توش دو تا کیف کوچیکترم بود/از بزرگ به کوچیک/ تو یکیش پول برای غذا و خریدای خونه/ تو اون یکی برای برق و آب و گاز…/ سومی برای هزینه ی مهمونا و بنززینی که برای رفت و آمد استفاده میشد/   با استفاده از یک سری بطری بودجه‌بندی می‌کرد. یه قوطی فلزیم داشت که پول باقی‌مانده رو  و کلی سکه می‌ذاشت. من عاشق این قوطی بودم چون روی درش نقاشی چند تا بچه‌گربه‌ بود! وقتی نکونش میدادی صدای سکه ها که به قوطی میخوردن خودش یه موزیک بود که میتونستی تند و کندش کنی//  پولی  ‘قوطی گربه‌ای’ بود، بخشی از آن می‌توانست برای خریدهای کوچک استفاده شه، اما بیشتر آن پس‌انداز می‌شد.  ماه دو /سه ماه یه بارم پولای پس انداز شده رو به بابا بزرگم میداد/ که بذاره تو حساب بانکیشون

 

مژگان:

(نظر شخصی)این یک روش ساده و خوب برای برنامه‌ریزیه که چه مقدار می‌توونید خرج کنید. مادربزرگت آماده برای هزینه‌های غیرمنتظره بوده. می‌توانید از بطری‌ها یا پاکت‌ها یا قلک که خیلیمان دوستش داریم هم استفاده کنید، هرچه که به شما کمک کند برنامه‌ریزی کنید. حالا، بخش بعدی بودجه‌بندی نوشتن اتفاقات واقعیه، پولی که بدست آوردیم و پولی که خرج شده. با آنچه برنامه‌ریزی براش کرده بودید مقایسه  کنید .اینجا جاییه که می‌تونیم ببینیم چطور ممکنه پول‌مونو به شکل نادرستی خرج کنیم.

 

نازنین:

درسته. اغلب وقتی می‌بینیم پول‌مون کجا خرج شده، از مقدار پولی که واقعاً هدر دادیم شگفت‌زده می‌شیم. خرج‌های کوچیک/حریدای غیر ضروری اینجا و اونجا جمع می‌شن و میبینیم که عدد کوچیکیم نیست. و نگه‌داشتن ردی از اینکه کجا و چجوری پول خرج می‌کنید به شما کمک می‌کنه تا حقیقت رو در مورد چجوری خرج کردن پولتون رو ببینید.

حالا، احتمالاً باید هر چند هفته یکبار برنامه‌تان رو تنظیم کنید تا مفیدتر شه. اما شگفت‌زده خواهید شد که چقدر مفیده. اغلب به شما ایده‌هایی در مورد چگونگی کسب درآمد بیشتر می‌ده و به شما کمک می‌کنه تا دیگر پول‌تون  رو هدر ندید. وقتی پس‌اندازهاتون و ببینید، قدر برنامه یا بودجه‌تان رو خواهید دونست.

 

نازنین:

 و یادمون باشه که همدیگر و فراموش نکنیم/ اگر ما تو دوران خوبمون دست کسی رو بگیریم مطمئن باشید تو دوران دست تنگیه شمام همین اتفاق میافته/ خداوند کوچکترین خوبیه ما رو فراموش نمیکنه/.و همه ما از این کار سود می‌بریم. و می‌بینیم که دوستی واقعاً از پول ارزشمندتره. ما می‌توانیم مثل یک خانواده به یکدیگر کمک کنیم، حتی وقتی خانواده خودمون نزدیکمون نیستن.

 

مژگان

 

دوستان عزیز امیدوارم که تا اینجای برنامه برکت گرفته باشید/اگر در مورد این برنامه سوالی داری میتوانید هم اکنون / سوالاتتون را از طریق واتساپ به شماره 0031-638-989898 و یا از طریق وبسایت (با مشخص کردن نام برنامه) برای ما ارسال کنید/ و من و مژگان جان هم یه گلویی تازه کنیم بعد از چند دقیقه استراحت با بخش دوم برنامه در خدمت شما هستیم

 

میان برنامه

 

نازنین: شما با ما در ‘زنان امید’ هستید؛ و لیلی جان هم  به ما ملحق شده. لیلی جان خوش آمدی، .

تو  قسمت اول برنامه ما در مورد چگونگی بودجه‌بندی صحبت می‌کردیم.

 

لیلی:

 موضوع خیلی خوبی به نظر می‌رسه. درود… حتما که مفید واقع شده… من خودم به شخصه بهم ثابت شده که چقدر بودجه بندی مهمه تو زندگی//

مژگان

فکر می‌کنم همه‌ی ما نیاز داریم بهش!

لیلی

مردم نگرش‌های خیلی متفاوتی نسبت به پول دارن، اینطور نیست؟ بعضی‌ها، که خسیس هستن، از خرج کردن پول متنفرن، در حالی که بعضی‌ها، که اسراف‌کارن، به نوعی پول رو دور می‌ریزن. شما به طور طبیعی خسیس هستید یا اسراف‌کار؟ آیا می‌دونستید که کلام خدا در مورد نگرش ما به پول خیلی چیزها برای گفتن داره؟ برای شروع، باید بفهمیم که هر چه داریم از خداوندی ست که آسمان و زمین را آفریده . پس باید سپاسگزار باشیم، و همچنین در نحوه استفاده از هدایای خدا مسئول باشیم.

 

نازنین:

چندین ضرب‌المثل عالی در کتاب مقدس وجود داره که در این باره صحبت می‌کنه. من این یکی رو خیلی دوست دارم: “برو و مورچه را تماشا کن، تنبل؛ به راه‌های او فکر کن و حکیم باش. او در تابستان ذخیره‌سازی می‌کند و در موسم برداشت غذا جمع‌آوری می‌کند.” (امثال ۶:۹) تنبل کسیه که کند و بی‌حال مثل حلزون . اما مورچه‌ها واقعاً سخت کار می‌کنن، نه؟ همیشه در حال کار و جمع کردن آذوقه ان که و برای زمستان ذخیره کنن

 

مژگان:

فکر کنم  مورچه‌ها خوب بودجه‌بندی  رو بلدن!

 

نازنین:

مثلا این یه ضرب‌المثل دیگه ست. “دستانِ کاهل، فقیر می‌سازد،

دستانِ کاری، دولتمند امثال ۱۰:۴) پس ما میتونیم ایده رو می‌گیریم: باید سخت کار کنیم و تنبل نباشیم..

 

لیلی: در کتاب مقدس نامه‌ای وجود داره، نوشته شده توسط یک رهبر، پولس، به یه جوان کارمند کلیسا به نام تیموتی نوشته شده. به توصیه‌هایی که پولس داده گوش کنید:

واقعاً ثروتمند هستی اگر خدا را دنبال کنی و با آنچه داری راضی باشی.

امّا دینداری با قناعت، سودی عظیم است. 7چرا که به این جهان هیچ نیاورده‌ایم و از آن نیز هیچ نخواهیم برد. 8پس اگر خوراک و پوشاک و سرپناهی داریم، قانع خواهیم بود. 9امّا آنان که سودای ثروتمند شدن دارند، دچار وسوسه می‌شوند و به دام امیال پوچ و زیانباری گرفتار می‌آیند که موجب تباهی و نابودی انسان می‌گردد. 10زیرا پولدوستی ریشه‌ای است که همه گونه بدی از آن به بار می‌آید، و بعضی در آرزوی ثروت، از ایمان منحرف گشته، خود را به دردهای بسیار مجروح ساخته‌اند.. (۱ تیموتائوس ۶: ۶-۱۰)

 

مژگان:

این واقعاً یک توصیه خوبه. ببه آنچه که داری راضی باش. حریص نباش، زیرا این تو را از راه‌های خدا دور می‌کنه. آیا فکر می‌کنید این به این معناست که نباید سعی کنیم شرایط خودمونو بهبود ببخشیم؟ نه، باید سخت کار کنیم تا آنچه نیاز داریم را فراهم کنیم، اما باید این کار رو به روش‌هایی انجام بدیم که خدا رو خوشحال کنه

بشنوید که کلام خدا، کتاب مقدس، در مورد زندگی مشترک  به ما چی می‌گه

‘تمام مؤمنان در اورشلیم با هم در ارتباط نزدیک ادامه دادند و هر آنچه داشتند را با یکدیگر شریک شدند. مؤمنان همه با هم به سر می‌بردند و در همه چیز شریک بودند.

 45املاک و اموال خود را می‌فروختند و بهای آن را بر حسب نیاز هر کس بین همه تقسیم می‌کردند. 46ایشان هر روز، یکدل در معبد گرد می‌آمدند و در خانه‌های خود نیز نان را پاره می‌کردند و با خوشی و صفای دل با هم خوراک می‌خوردند 47و خدا را حمد می‌گفتند. تمامی خلقْ ایشان را عزیز می‌داشتند؛ و خداوند هر روزه نجات‌یافتگان را به جمعشان می‌افزود..’ (اعمال ۲:۴۴-۴۷)

نازنین:

 آن‌ها همه به نظر خوشحال می‌رسن، زندگی‌شون رو با هم به اشتراک می‌ذارن، نه؟ آن‌ها واقعاً مطمئن بودن که خدا با اوناست. آن‌ها واقعاً علاقه‌ای به ثروتمند شدن نداشتن، فقط می‌خواستن همه چیز رو درباره عیسی به همه بگن.

لیلی

 درسته. اما آن‌ها هم کامل نبودن، دقیقاً مثل ما، و بعد از مدتی شروع به دعوا کردن درباره اینکه چه کسی بیشترین کمک رو می‌گیره. رهبران مجبور شدن بعضی از مسئولان رو منصوب کنن تا اطمینان حاصل بشه که غذا به طور عادلانه توزیع می‌شه

حالا پس از چند سال قحطی اتفاق افتاد و مؤمنین در اورشلیم بسیار کمبود غذا و پول داشتن.

پولس یکی از رهبران آن‌ها بود. پولس از چندین کشور، تا یونان، سفر کرده بود و خبر خوشی درباره عیسی رو به مردم می‌گفت. بسیاری از مردم ایمان آورده بودن و تو خونه هاشون دور هم جمع میشدن که خدا رو پرستش کنن. خداوند به آن‌ها نبوت داد، هشدار داد که این قحطی در راهه.

 در آن روزها چند نبی از اورشلیم به اَنطاکیه آمدند. 28یکی از آنها که آگابوس نام داشت، برخاست و با الهامِ روح پیشگویی کرد که قحطی سختی در سرتاسر دنیا خواهد آمد. این قحطی در زمان حکومت کْلودیوس رخ داد. 29پس شاگردان بر آن شدند که هر یک در حد توان، کمکی برای برادران ساکن یهودیه بفرستند. 30پس چنین کردند و هدیه‌ای به دست برنابا و سولُس نزد مشایخ فرستادند.. (اعمال ۱۱:27-30) وقتی پولس و برنابا برگشتند، پول را بین کسانی که به کمک نیاز داشتند تقسیم کردند.

مژگان:

این خیلی عالیه که شگاگردایی که حتی تازه ایمان آورده بودن مشتاق بودن به ایمان دارانی که پول داشتن حاضر بودن به کسانی که پول نداشتن کمک کنن

لیلی

: بله. اما حتی افرادی که خودشان فقیر بودن هم سخاوتمند بودن. بذارید براتون بخونم که پولس درباره برخی کلیساهای خانگی در یونان چی نوشته.

اکنون ای برادران، می‌خواهیم شما را از فیضی که خدا به کلیساهای مقدونیه عطا کرده است، آگاه سازیم. 2زیرا در همان حال که ایشان به سبب زحماتی توانفرسا، در بوتۀ آزمایش قرار داشتند، از شادی بی‌حد و فقر بسیارشان، سخاوتی بیکران جاری گشت. 3چرا که در حد توان خویش – و من شاهدم که حتی بیش از آن – خود پیشقدم شده، 4با اصرار زیاد از ما خواهش کردند که در این خدمتِ به مقدسین سهیم باشند. 5ایشان حتی بسیار بیش از انتظار ما عمل کردند، زیرا نخست خویشتن را به خداوند تقدیم داشتند، و سپس به ما نیز، بر طبق ارادۀ خدا.’ (۲ قرنتیان ۸:۱-۵)

نازنین:

بله دوستان عزیزم میبینید که خداوند در کلامش به طور واضح گفته که تلاش کنید / سخت کوش باشید و با تمام قلبتون به من ایمان داشته باشید.

مژگان

و همینطور یه هم دیگه کمک کنیم و منظر نعمتهای بی پایان چدر آسمونیمون باشیم / لیلی جون ما رو با یه دعا برکت میدی؟

لیلی

بله حتما/ ممنون که منو با خودتون تو تمام این لحظات زیبا شریک میکنید

خداوندا تو یهوه خدای ما هستی و همه ی ناممکن ها با تو ممن میشه/ تمام داشته ها و نداشته عای ما از توست / سپاسگزاریم که از دریای بیکران رحمت و برکت بی چایانت به ما عطا میکنی/ دستمون رو تنها به سوی تو دراز میکنیم و از تو طلب میکنیم بهترین ها رو/ شکر برای خدا و چدری مثل تو که بی همتایی

بر ما ببار و قلبمون رو از حضور خودت لبریز کن/ در نام عیسی ی مسیح طلبیدم/ آمین

نازنین

بله دوستان عزیز به پایان یکی دیگه از برنامه ی خودتون زنان امید اومدیم. امیدواریم که برکت

کافی گرفته باشید و این برنامه نور حقیقت رو تو قلباتون پر رنگ تر کرده باشه.

شما می‌تونین از طریق

شماره واتساپ 98-98-98-638-0031/و یا آدرس

ایمیل info@persianworldradio.com

 

و همچنین از طریق وبسایت رادیو جهانی پارس با ما در تماس باشید و پیامها و نظرات خودتون رو برای ما ارسال کنید.

یه نکته مهم هم اینه بعد از گوش کردن برنامه در وبسایت / میتونید در کادر پایینش / نظراتتون رو

در مورد همون برنامه برای ما ارسال کنید.

مژگان:

تا درودی

دیگر بدرود