وقت دعا قسمت 18-دعا برای اعتراف به گناهان خود

سعید : 

 خوشا به حال آن که عصیانش آمرزیده شد و گناهش پوشانیده گردید.خوشا به حال آنکه خداوند خطایی به حسابش نگذارد و در روحش فریبی نباشد.آنگاه به گناه خود اعتراف کردم  و جرمم را پنهان نداشتم. گفتم : عصیان خود را نزد خداوند اعتراف خواهم کرد و تو جرم گناهانم را عفو فرمودی.

خداوندا ! به تقصیر خود معترفم و از گناه خود رنج می برم. از سوز دل ناله بر می آورم و اعتراف به گناه می کنم پدر جان.

درود خدمت شما دوستان. سعید هستم . به اتفاق همکارم ، سحر ، با برنامه ی وقت دعا در خدمت شما هستم.

سحر : 

دوستان سلام. فیض عظیم خداوند با شما یاران همیشگی برنامه وقت دعا. سحر هستم و خوشحالم که خداوند مهربان ، دوباره این توفیق رو به من عطا فرمود تا در خدمت شما عزیزان باشم و به اتفاق همکارم ، سعید ، کلام خدا رو با شما یاران موافق و همدل ، توی دل هامون حک کنیم.

   همه می خوان  دعاشون  موثر بشه ، و این خواسته  / ما رو چنان متمرکز بر «نتیجه» دعا می کنه که امتیاز و مزیت خود دعا کردن رو فراموش می کنیم./ این واقعیت که ما می تونیم با خالق جهان صحبت کنیم، به خودی خودش شگفت انگیزه. / جالب تر اینه که / خدای بزرگ ما / صدای ما را می شنوه  و پاسخ هم میده/ اولین چیزی که در رابطه با دعای موثر باید بدونیم این حقیقته که عیسی مسیح برای این که ما فرصت  پرستش و دعا را داشته باشیم رنج کشید و جان خود را فدا کرد. 

سعید: 

    اگرچه کتاب مقدس راهنمایی های بسیار زیادی برای ما فراهم آورده تا بتونیم با استفاده از اونها رابطه خودمون رو با خدای خودمون صمیمی تر کنیم، اما دعای موثر بیشتر به شخصی که دعا می کنه ربط داره  تا روش دعا کردن./  کتاب مقدس می گه ، «نزد يكديگر به گناهان خود اعتراف نماييد و برای يكديگر دعا كنيد تا شفا يابيد. دعای صادقانهٔ مرد درستكار، قدرت و تأثير شگفت‌انگيز دارد» و ” زيرا خداوند نسبت به نيكوكاران نظر لطف دارد و به دعای ايشان گوش می‌دهد، اما از بدكاران رویگردان است.” 

سحر: 

خداوند از نيكوكاران مراقبت می‌كند و به فرياد ايشان گوش می‌دهد» (اول پطرس فصل 3 آیه 12، مزامیر فصل 34 آیه 15) ، و اینکه، «خداوند از قربانیهای بدكاران نفرت دارد، اما از دعای درستكاران خشنود است» (امثال فصل 15 آیه 8). دعا دانیال را از چاه شیران نجات داد (دانیال فصل 6 آیه 11)، و قوم خدا در صحرا از رابطه صحیح موسی با خدا بهره بردند (خروج فصل 16 تا فصل 17). دعای صادقانه حنای نازا اجابت شد و سموئیل  را به دنیا آورد (اول سموئیل فصل 1 آیه 20)،  دعای پرشور فرزندان پرهیزکار خدا اجابت خواهد شد (اعداد فصل 11 آیه 12).

سعید: 

    ما باید اطمینان داشته باشیم که دعاهای ما مطابق با خواست خداونده. «از این رو، خاطرجمع هستيم كه هرگاه از خدا چیزی مطابق خواست او بطلبيم، دعای ما را خواهد شنيد؛ و اگر يقين داريم كه دعای ما را می‌شنود، می‌توانيم به اين هم اطمينان داشته باشيم كه آنچه از او بخواهيم، به ما عطا خواهد كرد» (اول یوحنا فصل 5 آیه های 14 تا 15).

سحر: 

   دعای منطبق با خواست خدا یعنی دعایی که مطابق با میل و اراده او باشه که در کتاب مقدس آشکارا بیان شده . و پولس رسول به ما می فرماید :  اگر نمی دانیم برای چه چیزی دعا کنیم، می توانیم به روح القدس تکیه کنیم تا به جای ما دعا کند، « زيرا آنچه كه او به جای ما دعا می‌كند، طبق خواست خداست»(رومیان فصل 8 آیه 27).از آنجایی که روح القدس فکر خدا را می داند بنابراین دعایش همیشه مطابق با خواست خداوند است.

سعید: 

   ”  ایمانداران باید همیشه و در هر شرایطی دعا کنند ”  (اول تسالونیکیان فصل 5 آیه 17). به عنوان مثال در لوقا فصل 18 آیه 1 به ما گفته شده که در دعاهای خود استقامت و پافشاری داشته باشیم. همچنین، باید از روی ایمان (یعقوب فصل 1 آیه 5، مرقس فصل 11 آیه های 22 تا 24) ، شکرگزاری (فیلیپیان فصل 4 آیه 6) ، با روحیه بخشش دیگران (مرقس فصل 11 آیه 25)، در نام عیسی مسیح (یوحنا فصل 14 آیه های 13 تا 14) و مهمتر از همه /  صادقانه (یعقوب فصل 5 آیه 16) دعا کنیم.

سحر: 

 قدرت ایمان ما، نه مدت زمان دعای ماست که خداوند را خشنود می سازد. همچنین نیازی نیست که با فصاحت و بلاغت زبان، خدا رو تحت تاثیر قرار دهیم. خداوند قبل از اینکه خواسته های خودمون  رو به زبان بیاریم  از اونا اطلاع دارد (متی فصل 6 آیه 8).

سعید: 

    همچنین نباید گناه اعتراف نشده ای در قلب خودمون هنگام دعا داشته باشیم، این مورد حتما می تونه  سد راه دعای موثر باشد. «اما گناهان شما باعث شده او با شما قطع رابطه كند و دعاهای شما را جواب ندهد … اگر گناه را در دل خود نگه می‌داشتم، خداوند دعايم را نمی‌شنيد … اما اگر گناهان خود را به او اعتراف نماييم، می‌توانيم اطمينان داشته باشيم كه او ما را می‌بخشد و از هر ناراستی پاک می‌سازد. اين كار خدا كاملاً منصفانه و درست است، زيرا عيسی مسيح برای شستن و پاک كردن گناهان ما، جان خود را فدا كرده است» (اشعیا فصل 59 آیه 2، مزامیر فصل 66 آیه 18، اول یوحنا فصل 1 آیه 9).

سحر : 

    مانع دیگه ای که بر سر راه برقراری ارتباط با خدا وجود داره ، دعا برای خواسته های خودخواهانه و انگیزه های نادرسته. «وقتی هم درخواست می‌كنيد، خدا به دعايتان جواب نمی‌دهد، زيرا هدفتان نادرست است؛ شما فقط در پی به دست آوردن چيزهايی هستيد كه باعث خوشی و لذتتان می‌شود» (یعقوب فصل 4 آیه 3). نادیده گرفتن فراخوان خدا و توصیه های او (امثال فصل 1 آیه های 24 تا 28) ، بت پرستی (ارمیا فصل 11 آیه های 11 تا 14) ، بی توجهی به فریاد فقیران (امثال فصل 21 آیه 13) هم  موانع دیگه ای بر سر راه دعای موثر هستند.

سعید : 

   دعای موثر راهیه که توسط آن رابطه بین خود و پدر آسمانی را محکم تر می کنیم. وقتی کلام خدا  رو می خونیم و از اون اطاعت می کنیم، خدا رو از خودمون خشنود می سازیم، همون خدایی که خورشید رو در  پاسخ به دعای یوشع در آسمون ثابت نگه داشت (یوشع فصل 10 آیه های 12 تا 13) از ما دعوت کرده تا با جدیت به حضور او بریم  و با اطمینان دعا کنیم تا  جلال او شامل حال ما بشه  و در مواقع نیاز به کمک ما بیاد.  (عبرانیان فصل 4 آیه 16).

سحر: 

    اول یوحنا فصل 1 آیه 9 می فرماید :  «اما اگر گناهان خود را به او اعتراف نماييم، می‌توانيم اطمينان داشته باشيم كه او ما را می‌بخشد و از هر ناراستی پاک می‌سازد.» این آیه برای مسیحیان نوشته شده است و به اگر بستگی داره . خداوند گناهان فرزندان خودش رو می بخشه ، اگه  به گناه اعتراف کنند. واژه اعتراف گویای این مطلبه که ما با خدا در اینکه چقدر گناهانمون بده  موافق هستیم. 

سعید : 

توبه، یا بازگشت از گناه، بخشی از اعتراف ماست . گناهان غیر ایمانداران، یعنی کسانی که به عیسی مسیح ایمان نیاورده اند و در نتیجه نجات رو دریافت نکرده اند، اعتراف نشده و بخشیده نشده است. مجازات ابدی در انتظار کسانی خواهد بود که به گناهان خود اعتراف نمی کنند و به عیسی مسیح ایمان نمی آورند (دوم تسالونیکیان فصل 1 آیه های 8 تا 9، یوحنا فصل 3 آیه های 15 تا 18). اما وضعیت مسیحیانی که گناه اعتراف نکرده دارند چیست؟

سحر : 

     بر اساس کتاب مقدس، همه گناهان ما وقتی به عیسی مسیح ایمان می آوریم، بخشیده می شوند. دوم قرنتیان فصل 5 آیه 21 می فرماید:  «زيرا خدا بار گناهان ما را بر دوش مسيح بی‌گناه گذاشت، تا ما به عنوان پيروان او، آن طور كه مورد پسند خداست، نيک و عادل شويم.» وقتی این مبادله را روی صلیب انجام می دهیم، خداوند ما را بی گناه به حساب می آورد. این بی گناهی و پاکی ما نیست که دیده می شود بلکه خداوند بی گناهی مسیح را به ما نسبت می دهد و آن را می بیند (تیطوس فصل 3 آیه 5). او پاکی خود را به حساب ما می گذارد. از لحظه ای که به عیسی مسیح ایمان می آوریم کاملا مورد قبول و تایید خدا قرار می گیریم.

سعید : 

    

    خداوند نور راهنمای خود را بر روی فرزندانش می تاباند (مزامیر فصل 37 آیه 23، رومیان فصل 8 آیه های 38 تا 39). او خواستار برکت دادن به ما، معاشرت با ما و تایید ماست (مزامیر فصل 84 آیه 11، فصل 115 آیه 13، اول سموئیل فصل 2 آیه 30). او می خواهد تا با گرمای لبخند او گرم شویم.

سحر : 

 اما وقتی گناهی رو مرتکب می شیم، پرده ای بین خودمون و پدر آسمانی می کشیم. ما پرده ای بر روی معاشرت با او می کشیم و سرمای تنهایی روحانی را احساس خواهیم کرد. بسیاری از مواقع با عصبانیت خداوند رو متهم می کنیم که ما رو تنها گذاشته / اما در حقیقت این ماییم که خداوند رو ترک کرده ایم. وقتی بر اثر  سخت دلی و غرور کاذب خودمون نزد خدا اعتراف نمی کنیم، خداوند ما را تنبیه خواهد کرد (عبرانیان فصل 12 آیه های 7 تا 11).

سعید: 

 تنبیه الهی می تونه بسیار شدید باشه و حتی اگر قلبمون رو سخت کنیم و حاضر به بازگشت از گناه نباشیم مرگ در انتظار ما خواهد بود (اول قرنتیان فصل 11 آیه 30، اول یوحنا فصل 5 آیه 16). خداوند بیشتر از ما به احیای این رابطه تمایل دارد (اشعیا فصل 65 آیه 2، فصل 66 آیه 13؛ متی فصل 23 آیه 37؛ یوئیل فصل 2 آیه های 12 تا 13). خداوند حتی وقتی گناه می کنیم به دنبال ما میاد و  ما رو تادیب می کند و به ما عشق می ورزه (رومیان فصل 5 آیه 8). اما همچنان به ما حق انتخاب میده. ما باید با اعتراف و توبه این پرده را کنار بزنیم.

سحر : 

    اگر به عنوان فرزندان خدا، تصمیم بگیریم در گناه باقی بمونیم، پس عواقب اون روهم خودمون انتخاب کرده ایم. پیامدهای این تصمیم، توقف معاشرت با خدا و توقف رشد روحانی ما هست. کسانی که در گناه پافشاری می کنند باید رابطه خود با خدا را دوباره بررسی کنند (دوم قرنتیان فصل 13 آیه 5). کتاب مقدس به وضوح می گوید کسانی که خدا را می شناسند گناهان اعتراف نکرده ندارند (اول یوحنا فصل 2 آیه های 3 تا 6، فصل 3 آیه های 7 تا 10). تمایل به پاکی، علامت کسانی است که خدا را می شناسند.

سعید : 

  شناخت خدا یعنی او را دوست داشته باشیم (متی فصل 22 آیه های 37 تا 38). دوست داشتن او یعنی اینکه خشنودی او را بخواهیم (یوحنا فصل 14 آیه 15). گناه اعتراف نکرده، سد راه خشنود کردن خداوند است، بنابراین فرزند واقعی خداوند خواهان اعتراف به گناه، تغییر آن، و احیای رابطه با خداوند می باشد.

سعید : 

     ما به دلایل مختلفی به درگاه خداوند دعا می کنیم: برای پرستش خدا، اعتراف به گناهان و درخواست بخشش، شکرگزاری برای نعمت ها، درخواست برای نیازهای خودمون و یا دیگران. کلمه های عبری و یونانی مربوط به واژه استدعا به معنی «درخواست» ترجمه شده است.

سحر : 

    کتاب مقدس شامل دعاهای زیادی برای کمک از خداونده  که تعداد زیادی از اونها رومی تونیم در کتاب مزامیر ببینیم.  درخواست لطف خدا در مزامیر فصل 4 آیه 1، دعا برای رهبری در مزامیر فصل 5 آیه 8، برای نجات در مزامیر فصل 6 آیه 4، دعا برای رهایی از شکنجه و اذیت ،  مزامیر فصل 7 آیه 1  /در کتاب دانیال  هم اینطور آمده که دانیال بر خلاف دستور داریوش پادشاه مبنی بر اجتناب از دعا به درگاه خدایان، به دعا کردن ادامه داد و با شکرگزاری از خداوند از او درخواست کرد تا در آن شرایط به او کمک کند.

سعید : 

     عیسی مسیح از ما می خواد تا برای نان روزانه خود دعا کنیم (متی فصل 6 آیه 11) ، این دعا در گروه دعای درخواست از خداوند قرار می گیره . در لوقا فصل 18 آیه های 1 تا 8 هم  به ما گفته شده که دست از دعا برای خواسته هایمان بر نداریم./ در یعقوب فصل 4 آیه 2 به ما گفته شده که چیزی دریافت نمی کنیم چون تقاضا نمی کنیم. از طرف دیگر، درخواست می کنیم ولی دریافت نمی کنیم، برای اینکه فقط برای خواسته های جسمانی خود دعا می کنیم (یعقوب فصل 4 آیه 3). احتمالا بهترین روش برای انجام دعای فریادرس خواهی این است که مانند کودکانی باشیم که از پدر مهربان خود درخواست چیزی می کنند ولی درخواست با این عبارت که «خواست تو اجرا گردد»(متی فصل 26 آیه 39) با تبعیت کامل از خواست او پایان بگیرد.

سحر : 

     بعد از اینکه خواست خود را بیان کردیم به خداوند مجهز شویم (افسسیان فصل 6 آیه های 13 تا 17) ، پولس رسول کلیسای افسس را تشویق می کنه تا هشیار باشند و در روح القدس دعا کنند، و برای همه ایمانداران هم دعا کنند (افسسیان فصل 6 آیه 18). واضحه که دعا برای نیازها و درخواست های خود از خداوند قسمتی از نبرد روحانی مسیحیانه . 

سعید : 

پولس رسول  افسسیان رو تشویق می کنه تا همه نگرانی های خودشونو با دعا کردن / مخصوصا دعای  شکرگزاری تسکین دهند. و او این چنین نتیجه گیری می کنه که «برای هيچ چيز غصه نخوريد؛ در عوض برای همه چيز دعا كنيد و هر چه لازم داريد به خداوند بگوييد و فراموش نكنيد كه برای جواب دعاها، از او تشكر نماييد. اگر چنين كنيد، از آرامش خدا بهره‌مند خواهيد شد، آرامشی كه فكر انسان قادر به درک آن نيست. اين آرامش الهی به فكر و دل شما كه به عيسی مسيح ايمان آورده‌ايد، راحتی و آسايش خواهد بخشيد» (فیلیپیان فصل 4 آیه های 6 تا 7).

سحر : 

    بخش مهم دیگه ای وجود داره و اون هم الزام ایمان به عیسی مسیحه. روح القدس در قلب ایمانداران به مسیح زندگی می کنه  و در دعا کردن به کمک اونها می آید.  برای اینکه گاهی نمی دانیم برای چه و چگونه دعا کنیم، بنابراین روح القدس به کمک ما میاد  و درخواست های ما رو با دعای صحیح تفسیر می کنه . وقتی غرق در آزمایش ها و امور زندگی هستیم، روح القدس  با ما یکی میشه و به ما کمک می کنه / «به اين وسيله، یعنی بوسيلهٔ ايمان ما، روح خدا ما را در مشکلات زندگی و در دعاهايمان ياری می‌دهد، زيرا ما حتی نمی‌دانيم چگونه و برای چه بايد دعا كنيم. اما روح خدا با چنان احساس عمیقی از جانب ما دعا می‌كند كه با كلمات قابل توصيف نيست» (رومیان فصل 8 آیه 26).

امروزتون زیبا در پناه خدای خوبی ها 

برای شما که بهترین هستید آرزوی بهترین ها رو دارم 

روز و روزگارتون نیکو 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Our Score
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]